fbpx Na vsebino


Vstop v našo stavbo je mogoč samo po predhodni telefonski najavi na 02 729 18 11 ali telefonski številki ambulante izbranega zdravnika / zobozdravnika. Obveščamo vas, da v času dopustov, torej od junija do konec septembra, splošni zdravniki delajo po spremenjenem delovnem času. Pacienti naj se za za točen delovni čas ambulante obrnejo na sprejem zdravstvenega doma. Paciente obveščamo, da delajo zobozdravstvene ordinacije
 po spremenjenem režimu. V kolikor ste imeli termin pregleda v času razglešene epidemije, vas prosimo, da počakate, da vas POKLIČEMO in vam sporočimo nov termin za pregled. 
 
Hvala za razumevanje.

NAVODILA IN OBRAZCI

DOPIS - PRIPOROČILA ZA OBRAVNAVO PACIENTOV V VSEH DEJAVNOSTIH NA PRIMARNEM NIVOJU V FAZI UMIRJANJA EPIDEMIJE

PRIPOROČILA ZA OBRAVNAVO PACIENTOV V VSEH DEJAVNOSTIH NA PRIMARNEM NIVOJU V FAZI UMIRJANJA EPIDEMIJE

VPRAŠALNIK ZA PREVERJANJE ZDRAVSTVENEGA STANJA PACIENTOV PRED OBRAVNAVO V AMBULANTI* (vsa vprašanja se nanašajo tudi na obdobje preteklih 14 dni):

ODJAVNI OBRAZEC POTRJENEGA PRIMERA OKUŽBE S SARS-CoV-2

 

Kašelj

Največkrat je vzrok za kašelj suh zrak v stanovanju, predvsem za kašelj proti jutru. Zato naj bo v prostoru vedno dovolj zračne vlage. Lahko si pomagate v vlažnimi brisačami ali rjuhami. Na peč dajte posodo z vodo in na radiatorje vlažilce ali mokro perilo.

Prostor, kjer je bolnik prezračimo vsaj dvakrat dnevno po 15 minut. V tem času naj bo bolnik v drugem prostoru.

Najboljše sredstvo proti kašlju so čaji, verjetno so celo boljši od zdravil proti kašlju. Ne pričakujte obilnega izkašljevanja. Ponavadi gre za vnetje nosu in žrela, obilno izkašljevanje se pojavi samo pri vnetjih spodnjih dihalnih poti in pri pljučnicah. Pri slednjih pa je kašelj zaželen, da se odstranijo vnetni izločki in sluz.

Read MoreKdaj k dežurnemu zdravniku:
- če kašlja dojenček.

Kdaj k osebnemu zdravniku:
- če se kašelj v treh dneh ne pomiri,
- če imate ob kašlju še močne bolečine v prsih,
- če vas duši ali vam piska v prsih,
- če imate krvave ali gnojne izpljunke,
- če kašlja dojenček.

Upoštevajte enaka navodila kot pri prehladu.

Na vrh