Poglobljene delavnice

Ogledov: 762

POGLOBLJENE (dolge)  DELAVNICE – udeležijo se jih lahko vsi, ki so napoteni iz preventivne – referenčne ambulante ali od družinskega zdravnika.

SVETOVALNICA ZA ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

  • ZDRAVO JEM

4 skupinska srečanja in 2 individualni obravnavi od 90 do 120 min

Z NAPOTNICO

Srečanja potekajo 1 x tedensko po v naprej določenem razporedu.

S pomočjo dietetika in dipl. m. s. se oceni prehranske navade posameznika in določi smernice za naprej. Predstavi se mu načrt sprememb in vključevanje le teh v vsakdanjik, sestavijo se jedilniki s pomočjo prehranske piramide.

 

  • GIBAM SE

14 skupinskih srečanj in 2 individualni obravnavi od 60 do 120 minut

Z NAPOTNICO

Delavnica oz. vadbe se izvajajo pod vodstvom dipl. fizioterapevtke v telovadnici ali CSG (Center Slovenskih Goric). Vadbe potekajo 1 x tedensko.

Osvojili boste načela varne in učinkovite vadbe, poiskali bomo ovire za telesno nedejavnost in jih poskušali s skupnimi močni odpraviti. Nudili vam bomo psihično podporo in poiskali pravi način za vzdrževanje telesne dejavnosti tudi po končanju programa. Zagotovljen je tudi individualni pristop do vsakega udeleženca.

 

  • ZDRAVO HUJŠANJE

18 skupinskih srečanj v trajanju od 90 do 120 min

Z NAPOTNICO

Srečanja potekajo 2x tedensko ( predavanja in telovadba).

Skozi delavnico vam bomo pomagali pri spremembi prehranjevalnih navad. Ocenili bomo vaš življenjski slog in poskušali doseči cilj izgubiti 5 – 15 % telesne mase. Obvezna v delavnici je 1 x tedensko telesna vadba, 2x test hoje. Skozi delavnico bomo skupaj skušali spremeniti gibalne navade posameznika, nudili psihično podporo.

 

SVETOVALNICA ZA DUŠEVNO ZDRAVJE

  • SPOPRIJEMANJE S STRESOM

4 srečanja po 90 minut

BREZ NAPOTNICE

Delavnica se izvaja 1 x tedensko.

Skozi delavnico vas bomo naučili kako živeti s stresom, kako ga prepoznati in obvladovati.

 

  • PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU S TESNOBO

4 srečanja po 90 minut in 1 individualno srečanje

Z NAPOTNICO

Delavnica poteka 1 x tedensko.

Skozi delavnico bomo spoznali razloge za razvoj anksioznih motenj, poiskali možnosti za samopomoč, osvojili načine, da se preprečijo ponovitve in s tem podali vodila za kakovostnejše življenje.

 

  • PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO

4 srečanja po 90 minut

Z NAPOTNICO

Delavnica poteka 1 x tedensko.

Na delavnici se boste naučili kaj lahko sami storite za svoje zdravje, spregovorili o svojih težavah, izmenjali izkušnje in se medsebojno podpirali.

S seboj lahko pripeljete tudi svojce.

Delavnica temelji na SVETOVANJU ne  ZDRAVLJENJU!

 

SVETOVALNICA ZA TVEGANA VEDENJA

 

  • SKUPINSKO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA

6 srečanj po 45 minut

BREZ NAPOTNICE

Delavnica poteka 1 x tedensko.

V delavnici vam bomo predstavili načine s katerimi lahko zmanjšate število pokajenih cigaret. Svetovali vam bomo kako se pripraviti na opustitev kajenja, kako določiti prvi dan brez cigarete, kako nadzirati telesno težo po prenehanju kajenja, kako premagati stres in kako ostati nekadilec.

 

  • INDIVIDUALNO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA

5 srečanj od 15 do 30 minut

BREZ NAPOTNICE

Srečanja potekajo 1 x tedensko.

V delavnici vam bomo predstavili načine s katerimi lahko zmanjšate število pokajenih cigaret. Svetovali vam bomo kako se pripraviti na opustitev kajenja, kako določiti prvi dan brez cigarete, kako nadzirati telesno težo po prenehanju kajenja, kako premagati stres in kako ostati nekadilec.

 

PROGRAM SVIT

Svit je preventivni zdravstveni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb ter raka na debelem črevesu in danki. Namenjen je odkrivanju prikrite krvavitve v blatu vsaki dve leti pri moških in ženskah od 50 do 74 let, z urejenim osnovnim zdravstvenim zavarovanjem.

Program Svit poteka  pod okriljem Ministrstva za zdravje Republike Slovenije. Nosilec programa je Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Svitov kotiček najdete v prostorih Zdravstvenega doma Lenart v avli pri vhodu 1. vsaki 1.petek v mesecu med 7.00 in 9.00.

V Zdravstvenem domu Lenart s pomočjo sodelavcev prav tako izvajamo preventivne programe DORA in ZORA, zobozdravstveno vzgojo in vzgojo za zdravje predšolskih in šolskih otrok.

VLJUDNO VABLJENI, da se nam pridružite na preventivnih delavnicah, saj bomo tako s skupnimi močmi poskusili izboljšati vaše zdravje in s tem vplivali na kakovost vašega nadaljnjega življenja!

 

 

Sporočilo za javnost

ZDLENART 7 1600x1200ZDLENART 4 1600x1200V sredo, 6. novembra 2019, je na ploščadi pred Zdravstvenim domom Lenart potekala slovesnost ob otvoritvi novih prostorov Zdravstvenega doma Lenart v katerem se bodo izvajale aktivnosti preventivnih zdravstvenih programov v okviru Centra za krepitev zdravja (CKZ). Z izvedeno nadzidavo in prizidavo vhodnih prostorov z dvigalom in stopniščem je Zdravstveni dom Lenart pridobil dodatnih 398,7 m2 površin v neto vrednosti 299,81 m2. Slavnostna govornica je bila mag. Mojca Presečnik, vodja Službe za izvajanje kohezijske politike na Ministrstvu za zdravje. Praznovanje so pričeli že v dopoldanskih urah, ko so na novo urejeni zelenici pred ZD otroci iz vrtca in Osnovne šole Lenart posadili sadiko lovorikovca, kot simbol življenja in medgeneracijskega povezovanja, po eno so posadili tudi uporabniki lenarške enote VDC Polž Maribor in starejši iz Doma Sv. Lenarta s pomočjo zdravnika Rafka, nosoroga, maskote ZD Lenart.


Izjava za javnost

Nagovor direktorja Jožefa Krambergerja na slovesnosti

Izjava župana Občine Lenart mag. Janeza Krambergerja

Na vrh