Temeljne kratke delavnice

Ogledov: 812

TEMELJNE (kratke) DELAVNICE – udeležijo se jih lahko vsi, ki želijo narediti nekaj za sebe, za izboljšanje ali okrepitev zdravja, izvedeti novosti na področju zdravja. BREZ NAPOTNICE!

Med temeljne delavnice spadajo:

  • ZDRAVO ŽIVIM

1x obisk v trajanju 90 minut
Brez napotnice
Seznanili se boste s srčno žilnimi in drugimi kroničnimi bolezni. Dobili dodatno motivacijo in strokovno podporo za začetek spremembe življenjskega sloga in vključitev v preostali preventivni program v CKZ.

  • DEJAVNIKI TVEGANJA

1X obisk v trajanju 90 minut

Brez napotnice
Seznanili se boste s najpogostejšimi dejavniki tveganja na vaše zdravje, to so visok krvni tlak, visok krvni sladkor in povišane maščobe v krvi. Predstavili vam bomo kaj lahko naredite za svoje zdravje, da bodo ti dejavniki tveganja v mejah normale.

 

  • TEHNIKE SPROŠČANJA

1X obisk v trajanju 90 min
Brez napotnice
Na delavnici vam bomo predstavili različne tehnike s katerimi lahko sprostite svoje telo in misli. Praktično vam bomo predstavili dihalne tehnike, progresivno – mišično relaksacijo, tehniko vizualizacije.

 

  • ALI SEM FIT

1X obisk v trajanju do 120 minut
Brez napotnice
Izvajanje preizkusa zmogljivosti, vzdržljivosti v hoji na 2 km. Sočasno poteka tudi prilagojena delavnica za fizično majn aktivne ali zdravstveno nezmožne opravljati test hoje na 2 km.
Vsak udeleženec dobi individualno interpretirane rezultate.

Na vrh