Pozdravljeni radovedneži!

RAFKO

Vem, da vas zanima kdo je zdaj ta Rafko in kaj poče v Zdravstvenem domu Lenart. Da, tudi malce nenavadno je, da se tak velik nosorog sprehaja po zdravstvenem domu in deli zdravstvene nasvete. Ampak naj vas moj videz ne zavede – četudi sem videti ogromen in okoren imam tudi svoja čustva. Sem nežen in razumen. Sem neomajno zvest – v mojem primeru Hipokratovi zaprisegi, ki se ji vsi zdravniki zaobljubimo. Skrb za paciente je na prvem mestu! In ravno to je moja naloga. Skrbim, bdim in varujem moje pacientke in paciente – tiste, ki so se šele začeli kobacati, tiste, ki rišejo po stenah kuhinje in tudi tiste, ki ne radi jedo špinačo. Vsi ste moji pacienti! Vsem bom poskušal pomagati po mojih najboljših močeh in verjemite, moja moč je izjeeeemna!

Je pa eno: vse, kar je v življenju najbolj pomembno je dobra družba, dobra hrana in gibanje v naravi z vašimi najbližjimi. Vse to je zmagovalna kombinacija za zdrav življenjski slog. Postani zmagovalec! Pomagal ti bom z raznimi nasveti, da boš tudi ti lahko postal zmagovalec svojega življenja.

Sporočilo za javnost

ZDLENART 7 1600x1200ZDLENART 4 1600x1200V sredo, 6. novembra 2019, je na ploščadi pred Zdravstvenim domom Lenart potekala slovesnost ob otvoritvi novih prostorov Zdravstvenega doma Lenart v katerem se bodo izvajale aktivnosti preventivnih zdravstvenih programov v okviru Centra za krepitev zdravja (CKZ). Z izvedeno nadzidavo in prizidavo vhodnih prostorov z dvigalom in stopniščem je Zdravstveni dom Lenart pridobil dodatnih 398,7 m2 površin v neto vrednosti 299,81 m2. Slavnostna govornica je bila mag. Mojca Presečnik, vodja Službe za izvajanje kohezijske politike na Ministrstvu za zdravje. Praznovanje so pričeli že v dopoldanskih urah, ko so na novo urejeni zelenici pred ZD otroci iz vrtca in Osnovne šole Lenart posadili sadiko lovorikovca, kot simbol življenja in medgeneracijskega povezovanja, po eno so posadili tudi uporabniki lenarške enote VDC Polž Maribor in starejši iz Doma Sv. Lenarta s pomočjo zdravnika Rafka, nosoroga, maskote ZD Lenart.


Izjava za javnost

Nagovor direktorja Jožefa Krambergerja na slovesnosti

Izjava župana Občine Lenart mag. Janeza Krambergerja

Na vrh