fbpx Na vsebino

Finale tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani

11. 06. 23
Ustvarjeno: 23 junij 2011
Vso šolsko leto je na osnovnih šolah v naši regiji ponovno potekalo tekmovanje »za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani«. Tudi letos se je med razredi bil hud boj za zmago. A zmagovalec na šoli je lahko samo eden.

ZMAGOVALNI RAZREDI SO:

 OSNOVNA ŠOLA RAZRED ODSTOTKI
VOLIČINA 2.a 98%
CERKVENJAK 5.r 94%
SVETA ANA 5.a 94%
JUROVSKI DOL 5.r 94%
LENART zg. 4.b 93%
LENART sp. 2.a 93%
SVETA TROJICA 4.r 93%
BENEDIKT 5.b 93%

V tekmovanju so pridno sodelovali tudi otroci iz OŠ Lokavec, otroci iz oddelka z nižjim izobrazbenim standardom ter otroci iz oddelka posebnega programa vzgoje in izobraževanja iz Lenarta.
Vse zmagovalne razrede smo v četrtek 9.6.2011 povabili na zaključno prireditev v Kulturni dom Voličina.
Otroci so kot vstopnico prejeli medaljo- zobek.
Najprej je direktor zdravstvenega doma dr. Jožef Kramberger nagovoril vse zbrane in zmagovalnim razredom podelil priznanja.
Nato so si ogledali kratko dramatizacijo, kjer je Zobna vila poučila deklico Brino o zdravih navadah za zobe. Ker pa se je vili zlomila čarobna paličica, je na pomoč priskočil čarovnik Grega. Skupaj smo se zabavali in prepevali ob njegovih čarovnijah.
Od vseh sodelujočih je še 293 otrok prejelo Lumpijevo priznanje za vzorno ustno higieno, drugo uvrščeni razredi pa so od glavnega pokrovitelja Merkatorja prejeli zapestnice.
Posebno Lumpijevo nagrado je letos prejel 5.a razred iz OŠ Benedikt z razredničarko Mirjano Lebreht, ker je bil vsa štiri leta zmagovalec na svoji šoli.
Razred z največ doseženimi točkami pa je letos 2.a OŠ Voličina z razredničarko Silvo Potočnik.
Da je tudi letos vse potekalo kot je treba gre zahvala predvsem otrokom, učiteljem in staršem ter vodstvu zdravstvenega doma.

Hvala tudi fotografu Jollyu.

Lepo se imejte in veliko se smejte!

Zobozdravstvena preventiva,
Ksenija Škerbot in Branka Grah

Na vrh