fbpx
Natisni

Naložbeno naravnan proračun

09. 12. 15
Ustvarjeno: 15 december 2009
Večer - Stran: PODRAVJE
 
Naložbeno naravnan proračun
 
Trojiški svetniki so nedavno sprejeli proračun za prihodnje leto, še pred tem pa rebalans letošnjega proračuna. V prihodnjem letu bodo njihovi proračunski prihodki znašali 7,7 milijona evrov, od tega bodo za naložbe namenili kar 6,6 milijona. Največja med bodočimi naložbami bo nadaljevanje gradnje kanalizacijskega omrežja.
Svetniki so v drugi obravnavi sprejeli še odlok o preoblikovanju javnega zavoda Zdravstveni dom Lenart, katerega ustanoviteljice bodo poslej le tri občine, poleg lenarške še trojiška in občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Trojiški svetniki so sprejeli še odloku o plakatiranju in oglaševanju v občini ter določili vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za prihodnje leto. Vrednost točke so zvišali za dva odstotka in tako bo ta znašala 0,00204 evra za zazidana stavbna zemljišča in 0,00102 evra za nezazidana stavbna zemljišča.
Sprejeli so tudi odločitev o subvencioniranju najemnin v tržnih stanovanjih v trojiški občini ter dva sklepa o ureditvi statusa zemljišč, na katerih so zgrajene ceste, ki jih štejejo za javno dobro lokalnega pomena.

Darja Lukman Žunec